Focuri de armă pe Champs-Elysees: Un polițist ucis și alți doi răniți grav - video

20 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Focuri de armă pe Champs-Elysees: Un polițist ucis și alți doi răniți grav - video

Focuri de armă au fost raportate, în această seară, pe Champs-Elysées, potrivit primelor informaţii un poliţist fiind împuşcat mortal, iar alți doi răniți grav. Bulevardul din Paris a fost închis.

Forţele de ordine au fost mobilizate în zonă, populaţia fiind anunţată să evite bulevardul.

Statul Islamic a revendicat atacul armat de la Paris, anunță presa internațională. Informația a apărut la scurt timp după ce Președintele Franței a declarat că e convins că incidentul de pe Champs Elysee e de natură teroristă.

Potrivit purtatorul de cuvant al Ministerului de interne, Pierre Henry Brandet, atacatorul a venit cu o maşină, a oprit lânga un autovehicul al poliţie aflat la semafori şi a început să tragă cu un pistol automat AK 47.

Doi poliţişti ar fi fost răniţi şi unul a decedat pe loc, iar cel în timp ce atacatorul a fost împuşcat mortal.

Poliția percheziționează casa atacatorului împușcat, în estul Parisului, care, conform BFM TV, anunțase în media socială că "intenționează să omoare polițiști". Atacatorul era cunoscut forțelor de securitate având un comportament extremist.

"Am văzut un Audi 80, un model vechi, oprind în spatele dubei de poliție. Din el a coborât o persoană care avea un automat în mână. Am auzit șase împușcături, inițial am crezut că sunt petarde. Poliția a ripostat și atacatorul a fost doborât. Putea omorî mai multe persoane, dintre cei care se aflau în apropiere, trîgând o rafală asupra lor, dar e clar că ținta lui au fost polițiștii", a declarat unul din martorii oculari la Sky News.

Primele rapoarte ale poliției indică faptul că în atac au fost implicate două persoane. 

Poliția franceză a anunțat că a eliberat un mandat de arestare pentru cel de-al doilea atacator, o persoană care ar fi sosit la Paris din Belgia.

Incidentul, cercetat drept un atact terorist, are loc la doar câteva zile de primul scrutin al alegerilor prezidențiale ce vor avea loc în Franța duminică. Candidații Francois Fillon si Marine Le Pen au anuntat ca au anulat evenimentele ce urmau să aibă loc mâine în campania lor electorală. 

Președintele Franței, Francois Hollande, a convocat pentru dimineața de vineri o reuniune de urgență a Consilului Apărării, dând asigurări că se vor lua toate măsurile pentru ca procesul electoral să aibă loc în cea mai deplină siguranță.

Alte stiri din Externe

Ultima oră