Focuri de armă într-o gară din apropiere de Munchen

13 Iun 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Focuri de armă într-o gară din apropiere de Munchen

Poliţia germană a anunţat marţi producerea unui incident armat într-o gară din apropiere de oraşul Munchen, capitala bogatului land Bavaria, al treilea oraş ca mărime din Germania.

Anunţul a fost făcut de poliţia germană pe reţeaua de socializare Twitter. Potrivit anunţului, mai multe persoane ar fi fost rănite în acest incident, o persoană a fost reţinută de forţele de ordine, iar zona a fost securizată.

Printre răniţi s-ar afla şi o poliţistă, care ar fi fost rănită grav. Presa locală precizează că incidentul pare a nu fi de natură teroristă.

Incidentul s-a produs în momentul unei intervenţii a poliţiei în gara Unterföhring, când un suspect a făcut uz de armă.

Capitala bavareză a fost îndoliată vara trecută de un adolescent dezechilibrat mintal, în vârstă de 18 ani, care a atacat un restaurant McDonalds şi un centru comercial, ucigând nouă persoane înainte de a se sinucide, în momentul în care poliţia se pregătea să-l reţină.

 

UPDATE

Poliţista a fost grav rănită, fiind atinsă de mai multe gloanțe, iar doi trecători au suferit răni minore. Polițista este în stare critică, ea fiind împușcată în cap, au precizat mass-media germane.

'Este vorba despre un bărbat care a acționat singur și a făcut-o din motive personale, nu există motivație politică sau religioasă', a declarat la televiziunea germană Marcus da Gloria Martins, purtător de cuvânt al poliției din Munchen, care a adăugat că individul a reușit să smulgă arma unui polițist, pe care a și folosit-o în atac, și că a încercat să împingă un agent sub roțile unui tren care tocmai intra în stație.

UPDATE

Ministerul român de Externe informează că, potrivit datelor obținute din partea autorităților locale, în incidentul de marți de la Munchen a fost rănit și un cetățean român.

"Potrivit datelor obținute din partea autorităților locale, în incident a fost rănit și un cetățean român. Acesta a fost internat la o unitate medicală din Munchen, fiind supus unei intervenții chirurgicale la brațul stâng", precizează MAE la solicitarea AGERPRES.

"Consulatul General al României la Munchen are în atenție incidentul produs la data de 13 iunie 2017 în gara Unterfohring din Munchen și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica dacă există cetățeni români afectați", arată MAE.

De asemenea, Consulatul monitorizează cu prioritate situația și păstrează în permanență legătura cu autoritățile și cu reprezentanții spitalului în care este internat cetățeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistență consulară, subliniază MAE.

Alte stiri din Externe

Ultima oră