O româncă, pe lista potențialilor teroriști din Austria: S-a postat cu un pistol pe Facebook

01 Aug 2016 | scris de Istvan Deak
O româncă, pe lista potențialilor teroriști din Austria: S-a postat cu un pistol pe Facebook

Atentatele teroriste din Europa au alertat și autoritățile din Austria. Serviciile secrete au întocmit deja o bază de date cu 300 de persoane care s-au întors recent din zonele de conflict din Siria și Irak.

Expertul austriac în probleme de terorism, Nicolas Stockhammer, avertizează într-un interviu acordat ziarului Kronen Zeitung despre “lupii singuratici” și solicită o “revenire la statul de drept”.

Risc mare în toată Europa

Ministerul de Interne din Austria consideră că situația trebuie tratată cu precauție, dar nu sunt motive de panică. “De la atentatele de la Charlie Hebdo încoace ne confruntăm cu o situație generală de risc ridicat în toată Europa”, susține ministrul Wolfgang Sobotka.

În acest sens se fac angajări pe bandă rulantă în Poliție, se achiționează echipament de protecție și tehnică de ultimă generație, a confirmat ministrul. “Serviciul secret Verfassungschutz a primit o nouă lege de intervenție, iar recrutările la nivelul personalului continuă”, a mai adăugat acesta.

Fondatorul mișcării “Inițiativa musulmanilor liberali din Austria”, Amer Albayati, cere măsuri mult mai dure pentru combaterea riscului terorist. “Este extrem de important ca toți islamiștii implicați în război, care au ajuns aici ca refugiați și trăiesc nestingheriți în Austria, să fie deconspirați și arestați. Acești militanţi ISIS cu instruire militară pot comite atentate teroriste și în Austria”, susține Albayati.

Listă cu profiluri suspecte la Facebook

În colaborare cu serviciile secrete austriece, el a alcătuit o listă cu profiluri suspecte de Facebook ale unor sirieni, irakieni și ceceni, stabilți în Austria. Pe listă se află și o româncă din Viena, convertită recent la islam, care s-a afișat cu un pistol, și este suspectată că ar face propagandă pentru ISIS.

“Acesta e doar vârful eisbergului. Am avertizat încă din toamna trecută că vor fi probleme mari, dacă Austria va permite să intre tot mai mulți refugiați pe teritoriul ei”, a încheiat Albayati.

“Ne temem de radicalizarea rapidă a unor atentatori necunoscuți nouă până la această oră. Totuși, nu putem compara Austria cu Belgia și Franța, chiar dacă avem și noi câteva puncte fierbinți în Viena. 60 de potențiali teroriști sunt urmăriți 24 din 24.
Numărul lor ar putea fi de 300. Lupii singuratici nu pot fi omiși în nici un moment din calcule și reprezintă cea mai mare provocare.

În combaterea terorismului trebuie să implicăm și armata, și nu mai putem eluda folosirea dronelor. Riscul atentatelor teroriste va persista și în deceniul următor. Estimarea că va fi un nou război de 30 de ani este, din păcate, corectă”, a comentat expertul Nicolas Stockhammer.

Ce mai puteți citi pe miscareaderezistenta.ro:

ISIS a anunțat viitoarea ȚINTĂ! "Ai mei fraţi, aduceți jihadul, UCIDEȚI, şi LUPTAȚI!” (VIDEO)

O româncă, pe lista potențialilor teroriști din Austria: S-a postat cu un pistol pe Facebook

Incredibilul caz al românului care a sărit din RFG în RDG fiindcă îi era dor de România

O româncă va gestiona un buget de 1,3 miliarde de euro la Comisia Europeană

Alte stiri din Externe

Ultima oră