Dezvaluirile Wikileaks zguduie campania electorală din SUA

04 Oct 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
Dezvaluirile Wikileaks zguduie campania electorală din SUA

 

Marți, Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a anunțat că organizația condusă de acesta va publica în jur de un milion de documente, prima serie de dezvăluiri urmând să fie publicată începând cu saptămâna aceasta.

 

Julian Assange s-a refugiat în ambasada Ecuadorului de la Londra, în 2012, pentru a evita extrădarea în Suedia, unde acesta este cercetat pentru un presupus viol comis în 2010.

 

Assange neagă acuzațiile, spunând că, de fapt, se teme de extrădarea în Statele Unite, unde fondatorul site-ului de dezvăluiri este cercetat ca urmare a informațiilor pe care le-a făcut publice în legătură cu abuzuri comise de Armata americană în timpul ocupației Irakului și multe alte documente ce au pus sub semnul întrebării interesele politice și etica internațională a SUA.

 

Marți, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la fondarea Wikileaks, Assange a intrat în legătură video cu jurnaliștii prezenți la conferința de presă ținută cu ocazia aniversării, și a declarat că munca grupului de investigații și dezvăluiri va continua chiar daca el va fi nevoit să se retragă.

 

Întrebat de către jurnaliști cum se simte după patru ani pentrecuți în ambasadă, Julian Assange a răspuns că se simte „palid” și a glumit spunând că ar fi un subiect perfect pentru un studiu medical având în vedere că este perfect sănătos deși nu a mai văzut soarele de patru ani.

CITIȚI ȘI:

Lipsa vitaminei D, cauzată de captivitate, i-a distrus sănătatea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange

Alte stiri din Externe

Ultima oră