Cozi de patru ore la intrarea în Grecia a turiștilor români

01 Aug 2020 | scris de A.V.
Cozi de patru ore la intrarea în Grecia a turiștilor români

Coloana de autovehicule de la punctul de frontieră Kulata-Promachonas, la intrarea în Grecia, se întinde la mijlocul zilei de sâmbătă pe o lungime de 5-6 km, timpul de așteptare fiind de aproximativ 4 ore, transmite Ministerul de Externe.

Ca urmare a demersurilor Ambasadei României la Atena și Consulatului General al României la Salonic, autoritățile elene au suplimentat resursele alocate, în prezent accesul pentru autoturisme făcându-se pe 3 benzi, iar testarea în 2 puncte simultan, potrivit sursei citate.

Punctul de frontieră Kulata-Promachonas este singurul prin care turiștii români pot intra cu automobilul în Grecia.

UPDATE

Grecia a extins obligativitatea purtării măştii pentru a include pe oricine aflat în toate spaţiile publice interioare începând de sâmbătă şi a adoptat o serie de alte restricţii pentru a combate răspândirea de COVID-19 după o creştere a cazurilor raportate.

Vizitele la spital şi la căminele de bătrâni sunt acum permise doar în cazuri excepţionale, în timp ce în baruri locurile sunt limitate pentru a se evita aglomerarea.

În acest timp, clienţii în picioare, chiar dacă stau afară, nu vor mai fi serviţi, potrivit noilor reguli emise de autorităţi.

Alte stiri din Externe

Ultima oră