Coreea de Nord incepe construcția unui submarin purtător de rachete balistice

27 Iul 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
Coreea de Nord incepe construcția unui submarin purtător de rachete balistice

Imagini din satelit luate recent arată progresul inregistrat in construcția docurilor capabile să construiască și să găzduiasca submarine avansate si de dimensiuni mai mari. In același timp, Coreea de Nord plănuiește să iși perfecționeze rachetele balistice, la inceputul lunii executând cu succes lansarea unei astfel de rachete de la bordul unui submarin aflat in submersie. Grupul 38 north care se ocupă cu analiza situației din statul comunist, a declarat că:"starea lucrărilor din interiorul halei ramâne neclara, dar când va fii gata, Coreea de Nord va putea construi si lansa la apă noi submarine, mult mai mari decât cele din actuala clasă Gorae, inclusiv o noua clasă de submarine purtătoare de rachete balistice. Ancorate de-a lungul rampei de lansare, sunt trei vase mai mici si o barjă care lucreaza la dragarea obstacolelor subacvatice."

Ultimele evenimente cresc ingrijorările cu privire la intențiile "Regatului Pustnic", după cum mai este cunoscută Coreea de Nord, acum că se apropie vertiginos de a deține capabilitatea de a lansa un atac nuclear asupra teritoriului continental al SUA.

Oficialii de la Phenian au confirmat deja faptul că stăpanesc tehnica miniaturizarii focoaselor, adică le pot construi la dimensiuni destul de reduse pentru putea fi montate pe rachetele balistice intercontinentale aflate in prezent in dotarea armatei.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră