Phenianul a simulat un atac nuclear preventiv asupra bazelor americane din Coreea de Sud

20 Iul 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
Phenianul a simulat un atac nuclear preventiv asupra bazelor americane din Coreea de Sud

Coreea de Nord a anuntat ca a efectuat o simulare a unui atac nuclear preventiv asupra obiectivelor americane din Coreea de Sud.


 Unitațile de artilerie de elită Hwasong din cadrul Forțelor Strategice ale armatei Nord Coreene au lansat marți, intre orele 5:45am si 6:40am, dintr-o zona apropiată localitații Hwangju, 2 rachete balistice de tip Scud si o rachetă Rodong. Conform Statului Major al Coreei de Sud, rachetele au fost trase in direcție estică si au zburat intre 500 si 600 de km după care au căzut in Marea de Est. Distanța parcursă este mai mult decât suficientă pentru a lovi orice parte din teritoriul Coreei de Sud.

Oficialitățile sud coreene impreună cu oficiali americani au criticat incă odată amenințările repetate si testele nucleare ale vecinului de la nord. "Guvernul Sud Coreean condamnă vehement ultimele lansări, care reprezintă incalcarea flagrantă a rezoluțiilor Națiunilor Unite, si provocările care amenință pacea si siguranța peninsulei coreene si a intregii regiuni", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Cho June-hyuck, in timpul unei conferinăe de presă. "Cerem Coreei de Nord sa inceteze imediat cu astfel de provocări", a mai declarat acesta.

Exercițiul militar vine in contextul in care Coreea de Sud a luat decizia de a pune in fucțiune sistemul antibalistic THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) in regiunea sudică Seongju.

Alte stiri din Externe

Ultima oră