Cel mai mare consum de vin pe cap de locuitor este într-o țară care vă va surprinde

04 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Cel mai mare consum de vin pe cap de locuitor este într-o țară care vă va surprinde


Dar răspunsul cu siguranță vă va surprinde. Căci Vaticanul este statul care primește coronița! Cei mai mari consumatori de vin sunt locuitorii micuțului stat Vatican, lucru recunoscut, de altfel, și de Papă.
Acum o lună, Papa Francisc declara că, dacă apa este necesară pentru supraviețuire, vinul este cel care exprimă abundența și bucuria sărbătorii. ”O nuntă de la care lipsește vinul este o rușine pentru noii miri. Imaginați-vă cum ar fi să încheiați o petrecere de nuntă bând ceai! Vinul este necesar sărbătorii”, ar fi spus Papa Francisc, potrivit fr.sputniknews.com.
Curios sau nu, aceste cuvinte sunt confirmate de statisticile prezentate de organizația americană California Wine Institute. Consumul de vin la Sfântul Scaun este cel mai mare, raportat la populație. Rezidenții Vaticanului beau în medie 74 de litri de vin pe an, adică de două ori mai mult decât consumul pe cap de locuitor față de restul Italiei și de șapte ori față de consumul pe cap de locuitor în SUA. Așadar, ”in vino veritas” își găsește explicația în realitate!

Alte stiri din Externe

Ultima oră