Căsătorie în trei, recunoscută în Columbia (FOTO, VIDEO)

19 Iun 2017
Căsătorie în trei, recunoscută în Columbia (FOTO, VIDEO) Galerie foto (2)

Numele lor sunt Manuel, Victor şi Alejandro. Din 3 iunie sunt căsătoriţi oficial. Această "trieja" este o premieră pentru Columbia, scrie rfi.fr. Columbia, ţară catolică destul de conservatoare, dar unde căsătoria între persoanele de același sex este autorizată din 2016, a recunoscut în mod oficial o familie alcătuită din trei bărbați.

"Ne-am dorit să oficializăm familia noastră. Nu exista nimic solid din punct de vedere legal care să ne recunoască ca familie", a declarat Victor Hugo Prada, unul dintre membrii acestei uniuni, într-un material video difuzat luni. "Suntem o familie, o familie poliamoroasă. Este pentru prima dată în Columbia", a adăugat el.

 

Prada, de profesie actor, și cei doi parteneri ai săi au intrat din 3 iunie sub regimul patrimonial cunoscut în mod legal în Columbia sub numele de "trieja".

 

Acest mariaj în trei are în componența sa, alături de Prada, un profesor de educație fizică și un jurnalist, care în 2000 au fost protagoniștii primei căsătorii gay publice din Columbia.

Deși acest tip de uniune este frecvent, aceasta este prima "care a fost legalizată", a explicat pentru AFP germanul Rincon Perfetti, avocat la Asociația LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali și intersexuali) . "Este o recunoaștere a faptului că există și alte tipuri de familii", a explicat el.

În Columbia cuplurile homosexuale au dreptul de a adopta copii, indiferent dacă aceștia sunt sau nu copiii biologici ai unuia dintre membrii cuplului.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră