Bătaie ca-n filme în Parlamentul Turciei (VIDEO)

03 Mai 2016 | scris de Cristi Semeghin
Bătaie ca-n filme în Parlamentul Turciei (VIDEO)

După ce a trecut de faza în care s-au împărțit cuvinte grele, în Parlamentul turc, disputa dintre deputații formațiunii politice aflate la putere și cei pro-kurzi s-a concretizat într-o confruntare directă cu îmbrânceli și pumni.

Postul de televiziune turc NTV informează că disputa din cadrul Comisiei Constituționale a lăsat urme vizibile, mai mulți aleși ieșind din sală cu buzele sau cu arcadele însângerate.

Nu sunt primele incidente produse de dezbaterea unei propuneri controversate, susținute de guvern, care are în vedere ridicărea imunității parlamentare, lucrările comisiei fiind întrerupte și săptămâna trecută de bătăi între reprezentanții Partidului Justiției și Dezvoltării, islamo-conservator, la putere, și Partidul Democrat al Popoarelor, prokurd.

Opoziția consideră propunerea o manevră a guvernanților care intenționează să folosească legea pentru a-i îndepărta aleșii din Parlament, fără imunitate, aceștia putând fi urmăriți penal pentru un presupus sprijin acordat separatiștilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan - PKK - organizație considerată teroristă de Ankara, Washington și Bruxelles.

Alte stiri din Externe

Ultima oră