Incident TERORIST la Londra. Un bărbat a atacat cu cuţitul trei persoane într-o staţie de metrou (VIDEO)

06 Dec 2015 | scris de Cristi Semeghin
Incident TERORIST la Londra. Un bărbat a atacat cu cuţitul trei persoane într-o staţie de metrou (VIDEO)

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că a fost solicitată intervenția mai multor ofițeri într-un incident petrecut în stația de metrou Leytonstone, în estul Londrei, la 19.05 GMT, unde un suspect amenința călătorii cu un cuțit după ce înjunghiase mai multe persoane.

Acesta a precizat că unul dintre ofițerii de poliție a descărcat un pistol Taser cu electroșocuri asupra suspectului, care a fost apoi arestat și dus la un spital din estul Londrei, unde a rămas sub pază.

Potrivit sursei citate, un bărbat a fost grav rănit și alți doi au suferit leziuni minore.

El nu a confirmat informațiile canalului Sky News potrivit cărora suspectul a strigat cuvintele: "Aceasta este pentru Siria" în timpul atacului, refuzând să comenteze acest aspect. Pe de altă parte responsabilul unității de combatere a terorismului din poliția britanică, Richard Walton, a declarat că "acest atac este considerat drept unul terorist".

Marea Britanie este plasată sub al doilea cel mai înalt nivel de alertă "severă". Aceasta înseamnă că un atac este considerat foarte probabil potrivit autorităților, în principal datorită amenințării reprezentate de militanții Statului Islamic în Siria și Irak și încurajarea susținătorilor acestora să comită atacuri în țările lor.

Parlamentarii britanici au aprobat bombardarea țintelor Statului Islamic în Siria miercuri. Avioane de luptă britanice au efectuat de atunci două raiduri de bombardamente.

Alte stiri din Externe

Ultima oră