Armenia: Ciocniri violente între protestatari şi poliţişti, zeci de răniți (VIDEO)

30 Iul 2016 | scris de Cristi Semeghin
Armenia: Ciocniri violente între protestatari şi poliţişti, zeci de răniți (VIDEO)

Ministrul Sănătăţii a precizat că 60 de persoane au fost internate în spitalele din capitală şi primesc tratament pentru diverse răni, inclusiv arsuri şi fracturi.

Ciocnirile violente, care au izbucnit vineri seară în apropierea unei secţii de poliţie, au durat până la primele ore ale dimineţii.

De asemenea, au fost înregistrate schimburi de focuri între protestatari şi poliţişti.

Forţele de ordine au folosit bastoane şi grenade cu fum pentru a dispersa un grup de protestatari antiguvernamentali, care au luat ostateci trei medici.

Poliţia a confirmat că 165 de persoane au fost reţinute în urma ciocnirilor, dintre care 26 au fost arestate.

Protestatarii înarmaţi, susţinători ai liderului de opoziţie încarcerat Zhirair Sefilian, au intrat cu forţa într-o secţie de poliţie la 17 iulie, ucigând un poliţişti şi luând mai mulţi ostateci.

În ultimele două săptămâni, protestatarii antiguvernamentali i-au eliberat pe toţi poliţiştii pe care îi ţineau ostatici, însă au reţinut patru medici care au intrat în secţie pentru a-i trata pe răniţi.

Un medic a fost eliberat, în vreme ce 24 de bărbaţi înarmaţi rămân baricadaţi în secţia de poliţie.

Ambasada SUA de la Erevan s-a declarat îngrijorată de luarea de ostatici.

De asemenea, preşedintele Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, le-a cerut celor două părţi să pună capăt fără nicio întârziere acestei situaţii periculoase.

Alte stiri din Externe

Ultima oră