Risc de ATENTATE pe plajele din Europa: Atacatorii kamikaze s-ar putea deghiza în vânzători ambulanți! (VIDEO)

19 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Risc de ATENTATE pe plajele din Europa: Atacatorii kamikaze s-ar putea deghiza în vânzători ambulanți! (VIDEO)

Potrivit presei germane, teroriștii kamikaze ai ISIS s-ar putea deghiza în vânzători ambulanți, poziție din care ar recurge la atacuri asupra turiștilor, cu arme de foc sau prin detonarea explozibililor.

Sursa citată de jurnaliștii germani susține că informațiile au parvenit din Africa, țintele vizate de teroriști fiind plajele din Spania, Ialia și sudul Franței.

În replică, conform ilgiornale.it, serviciile secrete italiene dezmint informațiile apărute în media germană, deși nici în acest caz reacția nu vine pe cale oficială.

În iunie anul trecut, un tânăr înarmat cu un kalașnikov, identificat de către autorități drept un student pe nume Seifeddine Rezgui, a deschis focul pe o plajă din stațiunea Port El Kantaoui. Treizeci și opt de turiști străini, dintre care 30 de britanici, au fost uciși, iar alte 39 de persoane au fost rănite. Atacatorul a fost împușcat mortal de forțele de ordine.

Marocan suspectat de coordonarea unor atacuri în Europa, arestat în Spania

Poliţia spaniolă a arestat un bărbat de origine marocană pe insula Mallorca, în această dimineaţă, acesta fiind suspectat de coordonarea unor posibile atacuri ale ISIS în Spania şi în alte ţări europene, a anunţat Ministerul spaniol de Interne, potrivit Reuters.

Bărbatul este acuzat şi că s-ar fi ocupat de recrutarea simpatizanţilor reţelei teroriste care să lupte alături de militanţii islamişti în Irak şi Siria.

El ar fi fost responsabil şi de coordonarea posibilelor atacuri care ar fi vizat Spania şi alte ţări europene, se arată în comunicatul Ministerului spaniol de Interne.

"Operaţiunile poliţiei, al căror scop a constat în neutralizarea unei ameninţări directe, continuă", se mai arată în comunicatul ministerului spaniol.

Citiți și:

TEROARE. Un român către soția sa: „Cum adică să te prostituezi doar 5 zile din 7?”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră