Mesajul lui Putin după victoria lui Trump

09 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Mesajul lui Putin după victoria lui Trump

După numărarea a 86,6% de voturi, republicanul Donald Trump a obținut 276 de voturi ale electorilor, câștigând detașat în fața contracandidatului său Hillary Clinton.

Agenția de presă TASS scrie că președintele rus Vladimir Putin, l-a felicitat pe Donald Trump pentru victorie.

Potrivit Kremlinului, liderul rus este sigur că relațiile Moscova - Washington se vor baza pe principii de egalitate și respect reciproc în interesul ambelor țări.

”Putin şi-a exprimat speranţa că vor colabora pentru a restabili relaţiile bilaterale ruso-americane şi pentru a le scoate din starea de criză. De asemenea, acesta doreşte să răspundă împreună la problemele internaţionale presante şi să caute soluţii reale pentru ameninţările la adresa securităţii globale”, se arată într-un comunicatul Kremlinului.

Donald Trump a promis comunităţii internaţionale în discursul de victorie că va menţine relaţiile bilaterale la un nivel ridicat cu toate statele care sunt partenere SUA.

”Ne vom înţelege cu orice naţiune care vrea să se înţeleagă cu noi. Vom avea relaţii bune. Trebuie să reluăm controlul asupra destinului ţării noastre. Vreau să transmit comunităţii internaţionale că ne vom înţelege cu toate statele lumii”, a spus miliardarul republican.

Citește și:

Donald Trump este noul preşedinte al Statelor Unite: "America nu va accepta altceva decât ceea ce este mai bun"

Hillary Clinton l-a sunat pe Trump și şi-a recunoscut înfrângerea

Băsescu, după victoria lui Trump: "După Brexit, a venit SUAexit!"

Bursele din întreaga lume s-au prăbușit, la vestea unei posibile victorii a lui Trump

Alte stiri din Externe

Ultima oră