Bursele din întreaga lume s-au prăbușit, la vestea unei posibile victorii a lui Trump

09 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Bursele din întreaga lume s-au prăbușit, la vestea unei posibile victorii a lui Trump

Pe Wall Street, indicele Dow Jones a scăzut cu 400 de puncte, aproximativ 2%. Indexul Standard&Poor a coborât cu 63 de puncte, iar Nasdaq a scăzut cu peste 100 de puncte.

Citește și: LIVE UPDATE. Alegerile Americii, emoţiile Planetei. Trump, la un pas de victorie!

Incertitudinea cu privire la disputa electorală a agitat investitorii din toată lumea. Bursele din Japonia și Hong Kong au scăzut, în timp ce moneda mexicană a ajuns la un minim istoric al ultimilor opt ani, potrivit Bloomberg.

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă în SUA, a scăzut cu peste 4%, la 43,07 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după luna septembrie. Ulterior, cotaţia a revenit la 43,68 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la Londra, a coborât cu 2,5%, la 44,87 dolari pe baril.

Donald Trump câștigase la ora 05:00 GMT (07:00, ora României) 245 de electori dintre cei 270 necesari pentru a învinge în alegerile prezidențiale din SUA, față de 209 ai rivalei sale democrate Hillary Clinton.

Trump i-a dat o lovitură dură lui Hillary Clinton câștigând Florida și Carolina de Nord, state foarte disputate care i-au adus 44 de electori.

Rezultatele rămân încă incerte in Michigan și Wisconsin, două state-cheie pe care pronosticurile dinaintea scrutinului le atribuiau candidatei democrate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră