Vai de cardu' lu' Soros!

30 Ian 2017 | scris de Cătălin Roșioru
Vai de cardu' lu' Soros!

Văd că românii au prins drag de plimbat duminică seara şi nu unul-doi ci vreo 80.000, cu copii, cu căţei, vai de cardu' lu' Soros, vorba unui prieten.

O zicere din bătrâni spune că dacă doi îţi spun că eşti beat, te duci şi te culci, dar în zilele noastre, dacă 80.000 îţi spun că eşti beat, tu organizezi o dezbatere publică la care presa n-are acces. Deşi nici prima variantă, cu somnul, nu e mai brează că, ştim cu toţii, somnul naţiunii naşte monştri.

Din nefericire pentru monştri, pare-se că naţiunea s-a cam trezit.

Nu ştiu de fapt care dintre elucubraţiile guvernamentale e mai păguboasă: amnistia şi graţierea sau dezincriminarea abuzului în serviciu, care dă liber la furat ca-n codru. D-aia Codul (Penal) e bine să fie frate cu românul.

În rest, bine că începe programul "Prima maşină", al cărui sens, sincer, nu-l văd, că doar nu e garantat în constituţie că fiecare cetățean trebuie să aibă maşină. Mă rog, poate sunt eu chiţibuşar, dar propun în acest sens şi alte programe guvernamentale de amplă respiraţie, cum ar fi: programul pentru tineri şi adolescenţi "Prima beţie"; programul pentru domnişoare sfioase "Prima penetrare" combinat organic cu programul pentru domni "Prima ţigară de după" şi, nu în ultimul rând, pentru cetăţenii născuţi mai de demult, programul guvernamental "Prima moliftă".

Şi hai să mulţumim şi onor primăriei că, după atâta amar de vreme, am început să ne luăm trotuarele înapoi.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră