RATB - tinereţe fără bătrâneţe

16 Noi 2016 | scris de Cătălin Roșioru
RATB - tinereţe fără bătrâneţe

În momentele astea de răscruce, când americanii s-au săturat de pâine şi acum le arde de circ, când taica Putin vrea să refacă marea URSS nu pe "davai ceas, davai palton" ci pe "drujba-i drujbă, slujba-i slujbă" şi strângeri cordiale cu uşa, când Angela cea primitoare nu mai merge mai departe, ce gânduri îmi frământă neuronul obosit?

Transportul în comun şi binefacerile sale. Pentru că, oricât de cârcotaşi aţi fi, există beneficii care nu pot fi trecute cu vederea.

Să luăm de exemplu RATB-ul şi eterna poziţie "sardeluţă". Sigur, poate fi deranjant pentru unii mai sensibili, însă poziţiile încercate în autobuze, trolee sau tramvaie ne ajută să ne menţinem tonusul muscular. Iar dacă şoferul, distras puţin de telefonul mobil, merge din demaraj în frână, ne-am aranjat de cele 30 de minute de mişcare recomandate, ba chiar cu vârf şi îndesat. Bine îndesat.

Pe de altă parte, unii sunt deranjaţi de rădăcinile prinse prin staţii, dar să nu ignorăm efectul benefic al temperaturilor scăzute. Frigul conservă foarte bine şi vom arăta mai tineri mult mai mult timp. Sigur, vom avea pe feţe un rictus, dar ce nu face omul pentru o cură de tinereţe.

Sau, v-ați gândit la asaltul olfactiv? Pai, după o cură în transportul în comun, nici gazul Sarin nu ne mai afectează.

Şi nu în cele din urmă, ne va mulţumi şi sistemul imunitar, pentru că, după ce ai trecut prin aventura urbană, cred că şi SIDA o ia la sănătoasa.

Şi dacă turismul stomatologic înfloreşte, poate n-ar fi rău să ne orientăm către nișa turismului geriatric şi de fizioterapie.

RATB - tinereţe fără bătrâneţe. Mă rog, asta poate avea două înţelesuri, dar hai să nu fim răutăcioşi.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră