Premieră pentru întreaga lume ortodoxă: întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa, la Cluj-Napoca

28 Mai 2015 | scris de Cristi Severin
Premieră pentru întreaga lume ortodoxă: întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa, la Cluj-Napoca
Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj, în parteneriat cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului organizează, în perioada 4 -7 septembrie 2015, la Cluj-Napoca, “Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa”. La acest eveniment, o premieră pentru întreaga lume ortodoxă, sunt așteptați să participe peste 6.000 de tineri din țară, din Republica Moldova, din diaspora românească, dar și din țări precum: Rusia, Grecia, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cehia și Slovacia, Finlanda, Albania, Cipru, Georgia, Siria, Iordania și Palestina.

Festivitatea de lansare oficială a proiectului are loc la 29 mai, ora 10:00, în Aula Campusului “Nicolae Ivan”, a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, din vecinătatea Consiliului Județean Cluj. Acest eveniment se înscrie în calendarul principalelor manifestări din cadrul proiectului “Cluj -Capitala Europeană a Tineretului 2015” și vine să arate grija Bisericii pentru educația și viitorul tinerilor, dar și să ofere Ortodoxiei românești oportunitatea de a-și afirma deschiderea europeană și ecumenică.

Proiectul se desfăşoară sub genericul “Tinerii ortodocși împreună pentru viitorul Europei” și este realizat cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al Secretariatului de Stat pentru Culte.

Alte stiri din Credinta

Ultima oră