Trei thrillere premiate... la Editura Trei

20 Oct 2015
Trei thrillere premiate... la Editura Trei
Editura Trei ne propune trei noi titluri, trei thrillere - volume premiate aparțin scriitorilor S.J. Watson, Mai Jia și Louise Penny.

Second Life
Autorul thriller-ului “Înainte să adorm”, S.J. Watson, revine cu „Second Life”, un psihologic care analizează vieţile secrete pe care le trăiesc oamenii – şi locurile întunecate unde aceste vieţi îi pot duce."Atracţie fatală în era digitală, dar cu o răsturnare de situaţie decisivă. Watson e un maestru al imprevizibilului.", scrie Evening Standard.
Primul roman al lui S.J. Watson, Înainte să adorm, a devenit un fenomen internaţional. Bestseller peste tot în lume, a câştigat Crime Writers' Association Award pentru Cel mai bun roman de debut şi Galaxy National Book Award pentru Thrillerul anului 2011. Romanul a fost ecranizat, cu Nicole Kidman, Colin Firth şi Mark Strong în rolurile principale. La Editura Trei, a apărut în 2011.

Criptograful
În senzaţionalul său roman de debut, Mai Jia ne dezvăluie misterioasa lume a Unităţii 701, un serviciu de informaţii ultrasecrete, care se ocupă cu spargerea codurilor şi contraspionaj.Rong Jinzhen, un geniu al matematicii autist, cu un trecut de-a dreptul mitic, e obligat să-şi abandoneze cariera academică după ce e recrutat în Unitatea 701. Fiind cel mai mare criptograf al Chinei, Rong descoperă că mintea strălucită din spatele extrem de dificilului Cod Violet e fostul său profesor şi prieten apropiat, care lucrează acum pentru inamicul Chinei. Considerat un precursor al ficţiunii de spionaj chineze, Mai Jia s-a inspirat din propria experienţă – a intrat în contact cu numeroşi criptologi şi spioni în timpul celor 17 ani cât a lucrat în serviciul de informaţii secrete din cadrul Armatei de eliberare a poporului.
"Cartea e o subtilă şi complexă îmbinare de criptografie, politică, vise şi semnificaţia lor. Sunt multe episoade memorabile, de la apariţia stranie, încărcată de superstiţii, a familiei Rong şi până la declinul ei treptat, pe măsură ce secolul XX înaintează. Însă marea reuşită a romanului e dată de profunzimea personajelor lui.", scrie The Times Literary Supplement
Volumul a luat Premiul Național al Chinei


Lungul drum spre casă
Volumul, un roman din seria Inspectorul Gamache (Louise Penny), a fost considerat cea mai bună carte din 2014 în topurile Kirkus Reviews, The Washington Post, The Globe şi The Mail.
"Louise Penny îmbină elemente clasice ale anchetelor de poliţie cu portrete psihologice subtile, precum şi cu înţelegere profundă a fragilităţii omeneşti." - The New York Times
Louise Penny este o autoare canadiană de romane poliţiste al căror protagonist este inspectorul-şef Armand Gamache de la Secţia de Omucideri a Poliţiei din Québec.  

Alte stiri din Carte

Ultima oră