Bookfest: Nemira publică biografia lui Bear Grylls - „Noroi, lacrimi şi transpiraţie”

13 Mai 2015
Bookfest: Nemira publică biografia lui Bear Grylls - „Noroi, lacrimi şi transpiraţie”
Unul dintre titlurile-eveniment al editurii Nemira la Bookfest este autobiografia faimosului Bear Grylls - “Noroi, lacrimi şi transpiraţie”.  
Pasionat de aventurile extreme, cunoscut şi admirat de milioane de oameni ca protagonistul emisiunii TV “Tehnici esenţiale de supravieţuire”, de pe canalul Discovery, Bear Grylls a supravieţuit în locuri şi situaţii în care mulţi nu s-ar aventura.

El călătoreşte în cele mai inospitaliere locuri de pe glob şi se pune în cele mai dificile situaţii pentru a-şi demonstra abilităţile de supravieţuire. În această carte ne spune povestea emoţionantă a unei vieţi pline de curaj, îndrăzneală şi putere, de neratat pentru orice cititor pasionat de aventuri.

Bear Grylls a plecat intotdeauna in cautarea marilor aventuri. A copilarit intr-o insula batuta de vanturi de pe coasta Angliei, unde a invatat de la tatal lui sa navigheze pe mari si sa urce pe stanci de la o varsta frageda. Nu a trecut mult si micul explorator se furisa in expeditii de alpinism care tineau toata noaptea.

Apoi, student la prestigiosul Eton College, Bear si-a gasit un sens in viata prin alpinism si arte martiale. Asa a ajuns la poalele muntilor Himalaya si dupa aceea s-a pregatit cu un mare maestru de karate in inima Japoniei, o experienta care i-a adus centura neagra 2 dani. Intors acasa, a inceput sa se antreneze impreuna cu trupele speciale britanice SAS (Serviciile Speciale Aeriene), o experienta care il va impinge la limitele rezistentei fizice si mentale.

Dar urmeaza dezastrul. Bear isi rupe spatele in trei locuri, intr-un accident petrecut in timp ce zbura cu parasuta in Africa. Doctorii nu-i mai dau sanse sa mearga vreodata. Dar iata ca dupa numai 18 luni, la doar 23 de ani, Bear devine unul dintre cei mai tineri alpinisti care escaladeaza Everestul. Şi acesta e doar inceputul nemaipomenitelor lui aventuri in lumea larga.
 

Alte stiri din Carte

Ultima oră