Herta Muller a fost suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România

17 Apr 2018
Herta Muller a fost suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România

Laureata Premiului Nobel pentru Literatură în 2009, scriitoarea Herta Muller a fost suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România, pentru că nu a achitat cotizația stabilită de Consiliul U.S.R, scrie  libertatea.ro.

Informaţia, publicată în exclusivitate de libertatea.ro, a fost confirmată, potrivit autorului articolului, de către USR.

Uniunea Scriitorilor din România precizează că sunt 2.600 de membri, dintre care 600 nu și-au achitat cotizația. „Aceștia 600 sunt în continuare membrii noștri și figurează în bazele de date, dar sunt suspendați din drepturi, adică nu au dreptul să voteze sau nu au dreptul să participe la anumite proiecte de filiale. În momentul în care își plătesc cotizația, sunt repuși în drepturi imediat”, a precizat Uniunea Scriitorilor din România pentru sursa citată.

"Herta Muller nu şi-a plătit niciodată cotizaţia de membru al USR. Ea este membră a Filialei Timişoara. Nu se pune problema unei excluderi. De altfel, nici în comunism nu a fost dată afară din Uniunea Scriitorilor", a explicat, pentru ziare.com, scriitorul Mircea Mihăieş, reprezentant al Filialei Timişoara în Comitetul Director al USR.

 

Alte stiri din Carte

Ultima oră