Polirom. A apărut biografia Profetului Mahomed

23 Iun 2015
Polirom. A apărut biografia Profetului Mahomed
„Profetul Mahomed. O biografie”, un nou volum semnat de Barnaby Rogerson, a aparut la Editura Polirom in traducerea lui Alexandru Racu, in colectia „Plural. Religie”.

Barnaby Rogerson este și autorul volumului “Moștenitorii Profetului Mahomed. Cauzele schismei dintre șiiți și suniți” (Polirom, 2007), o reconstituire captivanta a vieții lui Mahomed si a primilor patru califi.

Mahomed a creat o noua religie, islamul, a unit pentru prima data Arabia si a impus o limba literara noua, araba clasica a Coranului. In eleganta sa biografie, Barnaby Rogerson surprinde semnificatia istorica si spirituala a acestui om exceptional, lider si vizionar, reconstituind totodata atmosfera lumii in care a trait.

Sub ochii nostri, Arabia secolului al VI-lea prinde viata in paginile cartii, iar Mahomed ne este infatisat crescind printre beduini, facind comert cu caravane, primind revelatia si indurind ani de persecutie pina la infruntarea dintre Mecca si Medina si victoria finala a islamului.

Barnaby Rogerson a fost conferentiar de istorie la St Andrews University si detine editura Eland Books. Dintre lucrarile publicate, mentionam: A Travellerʾs History of North Africa (1998), Meetings with Remarkable Muslims (2007) si The Last Crusaders (2009). De acelasi autor, la Editura Polirom a mai aparut Mostenitorii Profetului Mahomed. Cauzele schismei dintre siiti si sunniti (2007).  

Alte stiri din Carte

Ultima oră