Apariții editoriale. Karl Ove Knausgard și Richard Flanagan – ultimele titluri din Clasici Contemporani Litera

22 Oct 2015
Apariții editoriale. Karl Ove Knausgard și Richard Flanagan – ultimele titluri din Clasici Contemporani Litera
Editura Litera ne propune în Colecția Clasicii Contemporani două volume extrem de interesante aparținând unui scriitor norvegian în vogă, Karl Ove Knausgard, și unui australian câștigător de Man Booker Prize – Richard Flanagan

                                           Lupta mea. Moartea unui tată



Devenit părinte, Karl Ove Knausgard se regăsește în fața propriului eu, un puști sensibil, care crește în umbra unui frate sociabil, a unei mame adesea absente și a unui tată cu accese de mânie imprevizibile. Maturizarea lentă a sentimentelor, flirturile neliniștite, pasiunea pentru rock și dificultatea de a-l pronunța pe „r“ care îi îngreunează existența... creionează romanul unui adolescent hipersensibil. O calătorie afectivă de o fidelitate absolută, cu accente de lumină pură, o poveste deopotrivă intimă și universală, care pune problema capacității literaturii de a descrie viața, nimic altceva decât viața, dar viața în toate aspectele ei.
„... extrem de sincer, Knausgard... vrea să ne intro - ducă în cotidianul vieții, care este uneori vizionar, alteori banal, alteori profund semnificativ, dar, prin forța lucrurilor, absolut obișnuit pentru că ni se întâm - plă pe tot parcursul vieții și tuturor...“, scrie despre acest volum The New Yorker.

                                            O cale îngustă spre nordul îndepărtat



„O adevărată capodoperă.”, scrie despre volum The Guardian. Autorul, Richard Flanagan, este câștigător National Fiction Award și nominalizat la mai multe premii literare.
În mijlocul lagărului de prizonieri de război condamnați să construiască o cale ferată între Birmania și Thailanda, cunoscută sub numele de Calea ferată a morții, chirurgul Dorrigo Evans, comandantul lagărului, este torturat de povestea de dragoste pe care a trăit-o cu tânăra soție a unchiului său cu doi ani în urmă. În strădania lui de a-și salva oamenii de înfometare, de holeră, de persecuții, Dorrigo primește o scrisoare care îi schimbă pentru totdeauna cursul vieții. O poveste despre dragoste și moarte cu multiplele lor fațete, despre război și despre adevăr, în care eroul își trăiește experiența de viață numai pentru a descoperi tot ceea ce a pierdut. 

Alte stiri din Carte

Ultima oră