Nemira: “Ultima dorință”, primul volum din seria Witcher. Cartea a stat la baza jocului video

13 Iul 2015
Nemira: “Ultima dorință”, primul volum din seria Witcher. Cartea a stat la baza jocului video
Editura Nemira publică primul volum din seria Witcher, Ultima dorinţă, de Andrzej Sapkowski, cartea care a stat la baza jocurilor video Witcher, cu milioane de fani în toată lumea.

Primul joc video Witcher s-a lansat în 2007 şi a fost un succes imediat, la fel continuarea din 2011, iar partea a treia s-a lansat anul acesta în luna mai şi a atins recordul de 1 milion de precomenzi. Romanele autorului polonez au intrat astfel în cultura populară, mai întâi în spaţiul est-european, apoi şi în Vestul Europei şi America, odată cu traducerea în limba engleză, începută tot în 2007.

Ultima dorinţă apare în colecţia Nautilus-Fantasy, cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti şi este tradus din limba poloneză de Mihaela Fiscutean.

Romanul este povestea lui Geralt, un vânător cu păr alb și ochi pătrunzători, cu puteri magice, elixire fermecate și gânduri necurate. Vânătorul este… un luptător periculos și un asasin fără milă. Iar victimele sunt alese pe sprânceană… Cutreierând ținuturi de poveste, ucigașul descoperă la fiecare pas că aparențele sunt înșelătoare: nu oricine pare monstruos e un monstru și nu orice basm e o feerie cu zâne. Regi incestuoși, duhuri răzbunătoare, fecioare crude, harpii îngrozitoare și vampiri fără vlagă îi ies tot timpul în cale. Și adesea nu sunt ceea ce par…

„Seria Witcher reprezintă o culme a genului fantasy din ultimele decenii. Imaginația debordantă a scriitorului polonez cucerește orice cititor.”, scrie The Guardian 

Alte stiri din Carte

Ultima oră