Tino Furtună: “În liceu aveam foarte mare succes cântând la pian!”

06 Iun 2015 | scris de Cristi Severin
Tino Furtună: “În liceu aveam foarte mare succes cântând la pian!”
Tino Furtună, clăparul legendarei trupe Holograf, îşi sărbătoreşte ziua de naştere la 6 iunie. La ceas aniversar îi spunem “La mulţi ani!”

Tradiţie a familiei sale, muzica şi-a făcut sălaş în inima artistului de timpuriu. “Muzica are rădăcini adânci. Părinţii mei cântau la pian, şi buncii, şi era o tradiţie ca şi copiii să cânte la pian. Am învăţat fără prea mare tragere de inimă dar, în şcoala generală şi în liceu aveam foarte mare succes cântând la pian fetelor, în sala de muzică. Atunci am fost înglobat, ca să zic aşa, într-o formaţie de pop rock. Mai târziu, în facultate, când s-a întâmplat şi întâlnirea cu Edi Petroşel şi cu ceilalţi care aveau să devină Holograf, s-a format aşa, un grup de şansă, un grup de noroc, şi pe urmă de succes. A fost destinul! Poate puteam să fac altceva! Pe urmă,… eu sunt geamăn, am decis să mai fac şi altele, ceea ce e bine”, explică Tino Furtună aducând în atenţie filmele “În derivă”, respectiv “Rămâi cu mine”, pe care le-a realizat pentru HBO în calitate de producător executiv, precum şi alte proiecte cu totul speciale.
Tino Furtună n-a renunţat la baschet, însă “Acum nu mai joc în campionat. Aşa, ca iubitor de baschet, am un coş de baschet în curte, mai joc cu fiica-mea, mai jucăm, aruncăm la coş, ne distrăm”, spune artistul care ne-a mărturisit că în toamnă va fi lansat un nou album al trupei Holograf. “Noul album va fi lansat la 14 noiembrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, şi va conţine piese noi şi vreo două interesant realizate pe baza unor piese mai vechi. Le-am injectat, aş putea spune, cu o altă energie”.
Ziua de naştere o va sărbători alături de colegi, de familie şi de fani. “Voi fi în concert cu colegii mei, în rest, cu familia şi, ca de obicei, plin de activităţi!”, spune zâmbind Tino Furtună.

Alte stiri din Calendar

Ultima oră