Astăzi e ziua ta, Marius Niculae

16 Mai 2016 | scris de Sorin Anghel
Astăzi e ziua ta, Marius Niculae


Retras din activitate în vara anului trecut, fostul atacant mai poate fi zărit acum făcând sport doar pe aleile Parcului Herăstrău, acolo unde aleargă în mod constant. A fost, este şi va rămâne “câine” până la moarte, fiind unul dintre cei mai iubiţi jucători din istoria clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare. În România, a mai evoluat doar la o singură altă formaţie decât Dinamo. Este vorba despre FC Vaslui, acolo unde a ajuns la insistenţele finanţatorului Adrian Porumboiu.


Cariera sa în sport a început mai întâi pe la secţia de judo, însă atras de balon a trecut rapid la fotbal. A intrat în lotul de seniori de la Dinamo la vârstă de 15 ani, iar doi ani mai târziu a devenit om de baza. După trei campionate la cel mai înalt nivel, timp în care a înscris gol după gol, s-a transferat în Portugalia, la Sporting Lisabona. Se întâmpla în vara lui 2001, iar peste numai un an devenea campion al Portugaliei.


În tricoul lusitanilor a fost lovit de ghinionul unor accidentări teribile, dar a avut mereu tăria să se ridice şi să joace la fel de bine cum a făcut-o în primii ani ai carierei sale. În România a câştigat titlul o singură dată, dar mai are în palmares încă trei Cupei ale României şi o Supercupa. În Portugalia, pe lângă titlul obţinut cu Sporting în 2002, a mai câştigat în acelaşi an şi Supercupa.


Marius Niculae este un exemplu pentru orice sportiv. Cu un fizic de gladiator, o mobilitate de invidiat şi o excelentă tehnică în ceea ce priveşte lovirea balonului în regim de viteză , cel supranumit “Săgeata” rămâne un reper în istoria clubului Dinamo. Nu şi-a trădat niciodată clubul şi a sărit mereu în apărarea celor care au îmbrăcat tricoul “câinilor”.


La mulţi ani, Marius Niculae!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră