Marina Almăşan: “«Ceaiul de la ora 5» mi-a marcat în mod decisiv viața”

07 Iun 2015 | scris de Cristi Severin
Marina Almăşan: “«Ceaiul de la ora 5» mi-a marcat în mod decisiv viața”
Corectă, sensibilă, riguroasă, cu zâmbetul pe buze… Este un portret al Marinei Almăşan, conturat în câteva cuvinte. La 7 iunie îşi sărbătoreşte ziua de naştere. La ceas aniversar, îi spunem “La mulţi ani!”

“Anii pe care-i parcurg, în ultima vreme, îmi par din ce în ce mai scurți. Din ce în ce mai multe se-nghesuie în ei: și bune, și rele, numai bine cât să simt că trăiesc din plin și că viața mă răsfață cu de toate. Și cu bune  și cu rele. Dar, fiindcă, la aniversări, cele rele trebuie să se spele, voi face doar bilanțul celor bune, ale  anului de care, iată, mă despart”, spune Marina Almăşan.
Privind în oglinda anului trecut, Marina Almăşan descoperă amintiri dragi, proiecte importante, în acord cu fiecare moment parcurs, cum spuneam, cu zâmbetul pe buze.  “Așadar, las în urmă 365 de zile în care n-am stat deloc degeaba. Am încheiat un proiect editorial («37 de grade Celsius») și am pus pe picioare un altul («Hai-hui»), am semnat peste 300 de articole în cotidiane și reviste glossy, mi-am admirat, în rafturile librăriilor două noi cărți:  a patra -«10 zile la Beijing» și a cincea - «Eu,..japoneza!». Am înșirat, în urma mea, alte noi călătorii prin lume - am văzut China, Japonia, Norvegia, Finlanda, Dubai, Danemarca, Portugalia, dar am bifat și câteva reveniri în țări mai puțin spectaculoase, revăzute însă cu drag. L-am sărbătorit pe fiul meu devenit de curând major, bucurându-mă că, de una singură, luându-mă la trântă cu toate greutățile statutului de părinte, am scos din el un tânăr de ispravă, de care să nu-mi fie niciodată rușine și cu care să mă mândresc pretutindeni. Am primit și un premiu, din partea instituției-mumă, TVR gratulându-mă, în noaptea dintre ani, cu trofeul «Cea mai iubită emisiune», datorat firește acelui «Ceai de la ora 5» care mi-a marcat în mod decisiv viața... În rest, a fost un an cuminte și discret, în care am continuat să iubesc și să fiu iubită, să-mi prețuiesc părinții, să încerc să le fiu aproape copiilor mei, să-mi mai cumpăr una-alta pentru drăgălașul meu apartament, să-mi repar mașina, să-mi țin închegată echipa de la TVR - a doua mea familie -, să-mi înfrunt neobosiții adversari și să-mi închei fiecare zi privindu-mă în oglindă și bucurându-mă că întâlnesc acolo un chip care nu se lasă înfrânt de ani, nici de greutăți, și de pe care zâmbetul nu are de gând să dispară prea curând!”, accentuează Marina Almăşan.

Alte stiri din Calendar

Ultima oră