Astăzi este ziua ta - Inna

16 Oct 2021 | scris de Paul Rogojinaru
Astăzi este ziua ta - Inna

Este frumoasă, exuberantă, rebelă, cunoscută şi apreciată mai mult peste hotare, decât în spaţiul (muzical) autohton. În timp ce unii o adoră, alţii (invidioşi?) îi contestă calităţile vocale, mergând până la a-i critica engleza vorbită, ba chiar şi extravagantele ţinute vestimentare.

Dar Innei nu-i pasă, fiind conştientă că, dincolo de cârcoteli, este “cel mai bun produs muzical de export al României”. Ba mai mult, prezenţa sa la primul sezon al concursului “Vocea României Junior” a demonstat faptul că îndrăgita artistă poate fi şi “juratul potrivit, la show-ul potrivit”.

S-a născut la margine de mare, în Mangalia, la data de 16 octombrie 1986, numele său real fiind Elena Alexandra Apostolescu. Inna i-a spus pentru prima oară bunicul său, când o alinta în primii ani ai copilăriei. Pasiunea pentru muzică o moștenește de la părinți, astfel încât ascultă și fredonează o gamă variată de genuri muzicale.

Mai mult, bunica Innei povestea cum, pe când era micuță, mergea la biserica din apropierea casei cu un văr de-al ei la fel de micuț. Când se întorceau acasă, copiii începeau să cânte muzică bisericească. Se jucau de-a preotul și de-a dascălul. Vărul ei, Ionuț, s-a făcut preot. Inna a ajuns o celebră cântăreață. Pesemne, așa a fost voia Domnului!

La vârsta de 8 ani, Inna a început să urmeze cursuri de canto, profesor fiindu-i Traian Broască, alături de care a studiat îndelung. Urmează cursurile liceului economic din Mangalia, iar după bacalaureat dă admitere, ia examenul și absolvă Facultatea de Științe Politice din Constanța. Numai că, destinul vrea altceva de la ea.

La sfârșitul anului 2007, Inna îi întâlnește pe membrii eschipei Play&Win, cu sprijinul cărora începe înregistrările pentru albumul său de debut, piesa „Hot” de pe acest disc ajungând, la finele anului 2008, să ocupe prima poziție în clasamentului românesc al difuzărilor radio.

 În aprilie 2009, „Hot” a fost nominalizat la categoria „Cea mai bună piesă internațională” în cadrul ceremoniei Premiilor Eska. Ulterior, Inna a urcat pe scena Festivalului Ema Eska și a interpretat piesa „Hot”, printre cântăreții prezenți la eveniment numărându-se Anastacia, Lady GaGa, Rihanna sau Sugababes.

Pariul cu lumea muzicii internaționale fusese câștigat. Mai mult, pe 12 aprilie 2009, interpreta semnează un contract de management cu una dintre cele mai importante case de discuri din Statele Unite, Ultra Records, compania angajându-se să promoveze materialele discografice ale cântăreței în SUA, Canada și Marea Britanie.

Dintre multele premii și trofee decernate, cel mai important este trofeul obținut la premiile MTV Europa Music Awards, la categoria „Cel mai bun interpret român”, în toamna anului 2009, asta după ce, în primăvara aceluiași an, șlagărul „Hot” a fost nominalizat la categoria „Cea mai bună melodie internațională” în cadrul ceremoniei Premiilor Eska.

Astăzi, frumoasa și talentata interpretă mignonă, împlinește 35 de ani. Să-i urăm numai bine, multă sănătate, bucurii, ani fericiți și o carieră absolut strălucitoare în „constelația” muzicală internă și internațională. La mulți ani, Inna!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră