Astăzi este ziua ta - Dinu Pescariu

12 Apr 2017 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Dinu Pescariu

Tenisman de performanţă, membru al echipei de Cupa Davis, atunci când încă era jucător, cu zeci de meciuri câştigate pentru tenisul românesc, prezent la două olimpiade (Olimpiada de la Barcelona, din 1992, şi cea din Atlanta, din 1996), cu un titlu obţinut şi o meritorie poziţie în clasament – locul 75 în 6 august 1998 - , Dinu Pescariu a lăsat o amprentă bine definită în „sportul alb” de la noi. C-aşa-i în tenis!

S-a născut la 12 aprilie 1974, în Bucureşti, şi-a fost îndrumat spre acest sport de către tatăl său, Dinu Mircea Pescariu. Sacrificându-şi copilăria, cu timpul împărţit doar între şcoală şi antrenamente, Dinu Pescariu a muncit din greu pentru a ajunge să obţină râvnita performanţă, doar dacă stăm să ne gândim că, la 16 ani, era pe locul 841 în lume, iar, în 1998, ajungea pe poziţia 75!  După retragerea din viaţa sportivă s-a lansat în afaceri creând o adevărată Academie de Tenis, cu baze de antrenament la „Tenis Club Bucureşti”, precum şi Clubul Pescariu Sports & Spa.

Iată ce spune despre asta fostul mare tenisman: „După 20 de ani de carieră în tenisul de performanţă, mi-am dorit să continui activitatea în sport, acesta fiind, evident, domeniul pe care îl stăpâneam cel mai bine. Cât timp am jucat tenis, am călătorit în toată lumea şi m-am pregătit în diverse centre şi cluburi sportive, astfel încât, la 27 de ani, aveam dorinţa şi experienţa necesară înfiinţării unui astfel de club în România.

Totul a pornit ca un business de familie. În 2001, susţinut de tatăl meu am fondat Tenis Club Bucureşti, un centru destinat sportului de performanţă şi agrementului. Numele a fost ales din dorinţa de a continua tradiţia clubului la care am început să joc tenis, acesta fiind dărâmat în 1989. Am fost fericit că am reuşit, cu mari eforturi, să preiau baza Cutezătorii şi să dezvolt aici 6 terenuri (azi sunt 8 terenuri) de tenis şi o mică sală de fitness. Acesta a fost începutul.

Astăzi, doar secţiunea de tenis a clubului mai poartă numele de Tenis Club Bucureşti. După 8 ani de experienţă în domeniul Welness am reuşit să păstrăm un anumit standard al serviciilor pe care le oferim clienţilor şi să ne conturăm stilul propriu. În 2009, a apărut Pescariu Sports & Spa, clubul sportiv pe care îl visam de la început cu toate facilităţile de care pot beneficia membrii noştri.

Din punct de vedere al facilităţilor, cred că am reuşit să oferim membrilor şi totodată clienţilor noştri exact ce ne-am propus. Pescariu Sports & Spa este locul în care poţi să petreci toată ziua, fie practicând sportul preferat: tenis, înot, cycling, squash, fitness, fotbal sau relaxându-te la masaj şi spa, fără a avea grija copilului. Acesta va fi preluat de angajaţii de la Parking Baby.”

Fire retrasă şi discretă, Dinu îşi petrece momentele de linişte alături de soţia sa, Letiţia, şi de cei trei copii. Astăzi, fostul tenisman împlineşte 43 de ani. Să-i urăm să aibă parte numai de lucruri bune, multă sănătate, împlinirea dorinţelor, bucurii lângă cei dragi şi să-i transmitem un gând bun pentru tot ce a făcut pentru tenisul românesc. La mulţi ani, Dinu Pescariu!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră