Astăzi este ziua ta - Daniela Nane

29 Noi 2018 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Daniela Nane

Frumoasă până la granița posturii de „femme-fatale” (în tinerețe a fost Miss România), cu ochi de peruzea, cu piele de sidef și buze moi, catifelate, ca petalele trandafirilor argintați de brumă, Daniela Nane este oricând o apariție strălucitoare, lăsând în urmă, aidoma unei comete, „dâra” luminoasă a farmecului, talentului și aparițiilor sale scenice, ce stăruie încă multă vreme în mintea și ochiul spectatorului ori telespectatorului.

S-a născut la 29 noiembrie 1971, în Iași, într-o familie cu părinți îngăduitori și înțelegători, care au sprijinit-o în deciziile ei legate de fenomenul și lumea artistică, chiar dacă ei înșiși n-au avut meserii artistice. Încă de la vârsta de trei ani Daniela și-a dorit să devină actriță, deși părinții au sperat, până când a dat treapta a doua, că va ajunge medic. Confruntați cu decizia adolescentei de a urma teatrul, au cedat.

Astfel, Daniela ia cursuri de muzică, de balet, și merge pentru o evaluare a capacităților actoricești la actorul Constantin Popa, angajat al Teatrului Național din Iași. Domnul Popa o ascultă recitând Floare-albastră și pune verdictul: are talent. Vine la București și începe pregătirea cu actorul Petrică Gheorghiu. Nu ia examenul din prima încercare și, gândindu-se că o să depășească mai ușor tracul la cea de-a doua prezentare, în același an, participă la concursul Miss România.

Spre surprinderea ei câștigă concursul și iat-o plecând în America, la Las Vegas, la Miss Univers! Iese pe locul 11 (deși fusese catalogată în top 3), primește oferte pentru a lucra ca model în Tokyo sau Londra, însă refuză și se întoarce acasă pentru noul examen la teatru, pe care-l și ia. Este un student model, cu o bună frecvență la cursuri, în ultimul an de facultate debutând în spectacolul Cătălinei Buzoianu „Patul lui Procust”, în același timp începând să dea probe pentru rolul din filmul lui Dan Pița „Eu sunt Adam”.

După absolvirea facultății este angajată la Teatrul Mundi, pentru ca apoi să se transfere la Bulandra, jucând însă spectacole și la Teatrul de Comedie și la Teatrul Național, ajungând să aibă, de-a lungul carierei, roluri importante în aproape 20 de filme și tot atâtea piese de teatru, fiind încununată cu trei premii UNITER. În tot acest timp are multe apariții TV și este prezentatoarea multor festivaluri de modă, film și cultură.

A fost căsătorită cu omul de afaceri Viorel Popa (de care divorțează în 2002), împreună având un băiat, Codrin. Pentru „lumina ochilor” ei, Codrin, Daniela a lansat pe piață, în 2009, un CD cu „Povești pentru Codrin”, în care citește cu o voce extrem de plăcută și caldă povești celebre precum „Frumoasa din pădurea adormită”, „Fetița cu chibrituri”, „Purcelușul și lupul”, etc. Acum un an, Daniela s-a căsătorit cu fostul ministru Adrian Cioroianu, după o relaţie care durase doi ani.

Astăzi, frumoasa actriță împlinește 47 de ani. Să-i urăm să aibă parte de tot binele din lume, multă sănătate, bucurii alături de fiul său și de cei dragi, ani frumoși și apariții cât mai multe pe scena teatrului, în filme și la televiziune. La mulți ani, Daniela Nane!

 

Alte stiri din Calendar

Ultima oră