UE recunoaşte certificatele de vaccinare anti-COVID-19 eliberate de Republica Moldova

19 Noi 2021 | scris de A.V.
UE recunoaşte certificatele de vaccinare anti-COVID-19 eliberate de Republica Moldova

Uniunea Europeană recunoaşte certificatele de vaccinare anti-COVID-19 eliberate de autorităţile din: Republica Moldova, Serbia, Georgia şi Noua Zeelandă.

La rândul lor, cele patru ţări vor accepta certificatul european pentru călătoriile dinspre spaţiul comunitar, relatează Radio România Actualități.

Comisarul european Olivér Várhelyi a precizat că acum 49 de ţări şi teritorii de pe cinci continente sunt conectate la sistemul certificatului digital COVID al Uniunii Europene.

Rămâne însă la latitudinea fiecărei țări membre din UE dacă acceptă drept valabilă vaccinarea cu un ser care nu este omologat în Uniunea Europeană de EMA sau la nivel mondial, cum este cazul vaccinului rusesc Sputnik V, scrie Radio Europa Liberă.

Sputnik V nu a fost deocamdată autorizat pentru utilizare în UE. Printre țările care acceptă vaccinul rusesc figurează Ungaria, Slovacia, Cipru, Grecia și Bulgaria.

Precum a remarcat pentru Europa Liberă purtătorul de cuvânt al Externelor moldovene, Daniel Vodă, o regulă generală de care ar trebui să țină cont un cetățean înainte de a-și planifica o călătorie e să consulte alertele, publicate și înnoite săptămânal pe site-ul oficial al Ministerului de Externe de la Chișinău.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră