S-au infectat cu noul coronavirus în martie, la schi. Acum dau în judecată autoritățile austriece

25 Sep 2020 | scris de I.D.
S-au infectat cu noul coronavirus în martie, la schi. Acum dau în judecată autoritățile austriece

Patru procese civile au fost intentate guvernului austriac acuzat că nu a luat măsurile necesare pentru a-i proteja de COVID pe turiștii aflați la ski. Mii de persoane s-au infectat în Alpii austrieci în februarie și martie iar acum cer despăgubiri, informează stiri.tvr.ro.

Procesele sunt intentate de o asociație pentru protecția consumatorilor și care reprezintă 4 turiști, un austriac și trei germani. Toți s-au infectat în vacanță la ski în stațiunea Ischgl, iar autoritățile sunt acuzate de neglijență pentru că nu au luat măsurile necesare de protecție.

Deși primul caz la Ischgl a fost confirmat pe 7 martie, virusul era deja în Austria de 11 zile și mai mulți turiști islandezi fuseseră testați pozitiv la întoarcerea acasă. Asociația care a intentat proces are în baza de date mii de cazuri de infectare în Alpii austrieci.

Pentru toți acești oameni se pregătește o acțiune civilă în masă împotriva autorităților austriece. Pentru fiecare se cere o despăgubire de 100 de mii de euro.

Abia pe 13 martie autoritățile au impus carantina în Alpi, după ce au trimis acasă toți turiștii lucru care a răspândit și mai mult virusul, susțin reprezentanții asociației care a intentat acum procesul. De altfel, în țările nordice, cel puțin jumătate din cazurile inițiale de infectare au fost atribuite celor care s-au întors de la ski din Austria.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră