New York, Paris sau Londra? Top 10 cele mai atractive orașe din lume în 2015

22 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
New York, Paris sau Londra? Top 10 cele mai atractive orașe din lume în 2015

În 2013, Berlinul era abia pe locul 12, iar Amsterdamul pe 11, dar anul trecut ambele au acces pentru prima data în top 10 și au reușit să elimine Viena și Toronto.

Experţii au evaluat dinamica și atractivitatea a 50 de orașe din lume, pe baza a șase factori, printre care cota internațională, condițiile de viață și posibilitățile de petrecere a timpului liber.

Primele trei locuri sunt ocupate de Paris, Londra și New York. După cinci ani, Sydney părăsește podiumul și ajunge pe locul patru. Dacă vorbim de categorii, Sydney rămâne lider la condiții de viață, urmat de Berlin și Amsterdam.

Tot Sydney conduce topul la ospitatalitatea populației, urmat de Toronto și Amsterdam. Parisul, New York și Londra conduc la dinamică, în timp ce ordinea la categoria potențial este: New York, Londra și Sydney.

Interesant este că în top 10 nu se află nici un oraș din Asia, în schimb cinci capitale europene, trei orașe din SUA și două din Australia.

Un aspect important este faptul că studiul a fost realizat în septembrie 2015, cu două luni înaintea atentatelor de la Paris. Experții dau asigurări că asta nu schimbă percepția oamenilor despre capitala Franței.

“Din experiențele anterioare știm că astfel de atentate nu afectează într-un mod relevant și durabil percepția oamenilor despre un oraș”, spun oficialii GfK.

Dar iată care sunt orașele din top 10:
1. Paris
2. Londra
3. New York
4. Sydney
5. Los Angeles
6. Roma
7. Berlin
8. Amsterdam
9. Melbourne
10.Washington DC

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră