Comisia Europeană doreşte ridicarea tuturor restricţiilor la frontierele interne ale UE până la sfârşitul lui iunie

05 Iun 2020 | scris de A.V.
Comisia Europeană doreşte ridicarea tuturor restricţiilor la frontierele interne ale UE până la sfârşitul lui iunie

Comisia Europeană doreşte ridicarea tuturor restricţiilor la frontierele interne ale Uniunea Europeană până la sfârşitul lui iunie.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a lansat un apel la ridicarea până la sfârşitul lui iunie a tuturor restricţiilor şi controalelor la frontierele interne ale UE introduse pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, potrivit unui interviu difuzat joi de Euronews.

Guvernul ceh a anunţat că, începând de vineri de la prânz, va redeschide total frontierele cu statele vecine Austria şi Germania şi va permite, de asemenea, libera circulaţie în Ungaria, transmite Reuters. Anunţul a fost făcut pe Twitter de premierul ceh Andrej Babis.

Decizia urmează celei prin care, de la miezul nopţii de miercuri spre joi, a fost restabilită libertatea deplină de circulaţie de o parte şi de alta a frontierei cu Slovacia.

În cursul serii de joi, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a anunţat ridicarea restricţiilor de călătorie între Ungaria, Austria, Cehia şi Slovacia începând de vineri de la ora locală 08.00, după cum informează MTI.

Într-o postare video pe Facebook, el a afirmat că a convenit, împreună cu omologii din cele trei ţări, 'pe parcursul mai multor discuţii telefonice, detaliile tehnice' ale redeschiderii frontierelor.

Cetăţenii vor putea trece graniţele între Austria, Cehia, Ungaria şi Slovacia fără a prezenta dovada unui test negativ la coronavirus şi fără a fi supuşi carantinei, a precizat Szijjarto.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră