Grupul Banca Mondială Va Studia Mediul de Afaceri Local din România

07 Apr 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Grupul Banca Mondială Va Studia Mediul de Afaceri Local din România

Proiectul, finanțat de către Direcția Generală Politică Regională și Urbană din cadrul Comisiei Europene, va include alte cinci State Membre ale Uniunii Europene - Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Portugalia și Slovacia, se arată într-un comunicat remis site-ului mariustuca.ro.
Studiul va evalua cinci domenii de reglementare ce sunt guvernate de către jurisdicția locală și/sau implementarea locală a reglementărilor naționale. Aceste domenii sunt: deschiderea unei afaceri, obținerea autorizațiilor de construcții, racordarea la rețeaua de electricitate, înregistrarea proprietății și executarea contractelor.

În fiecare dintre aceste domenii, raportul - ce va fi publicat în primăvara anului 2017 - va identifica bunele practici existente în București și în alte 8 orașe din România - Brașov, Constanța, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Oradea, Ploiești și Timișoara. Analiza va recomanda reforme pe baza exemplelor din România și din alte 188 de economii, măsurate prin intermediul raportului „Doing Business”. Rezultatele vor sprijini toate nivelurile guvernamentale în cadrul proceselor de reformă ale acestora, în vederea îmbunătățirii climatului favorabil afacerilor din România.

Rapoartele Subnaționale și Regionale „Doing Business” evaluează diferențele reglementărilor în domeniul afacerilor și de aplicarea acestora în diferite locații la nivelul unei singure țări sau la nivel de regiune.
Rapoartele furnizează date cu privire la climatul favorabil pentru afaceri în zonele selectate, clasifică fiecare locație și recomandă reforme pentru a îmbunătăți climatul de afaceri la nivel local în fiecare zonă. Începând cu anul 2005, proiectele subnaționale „Doing Business” ale Grupului Banca Mondială au evaluat 437 de orașe din 65 de țări.

Alte stiri din Business

Ultima oră