Mark Karpeles, directorul Bitcoin, arestat în Japonia

01 Aug 2015
Mark Karpeles, directorul Bitcoin, arestat în Japonia
Mark Karpeles, CEO-ul MtGox, firma ce se ocupa cu schimbul în bitcoin, cea mai cunoscută monedă virtuală, a fost arestat de poliţiştii japonezi, scrie the independent.co.uk. Compania condusă de Karpeles, 30 de ani, a dat faliment.

Francezul a fost reţinut în legătură cu o pierdere de 47 milioane de bitcoins, în februarie, relatează BBC. Karpeles este acuzat că în luna februarie a avut acces la sistemul computerizat de schimb valutar şi a falsificat datele din balanţa de plăţi. Firma MtGox a susţinut că e vorba de un virus, dar mai tîrziu a intrat în faliment.

Avocatul lu Karpeles a declarat că acesta neagă acuzaţiile care i se aduc, conform Kyodo News. Agenţia japoneză de ştiri afirmă că Mark Karpeles ar fi crescut soldul contului său în dolari de două ori cu 1 milion de dolari.

După ce în martie a intrat în faliment, MtGox a anunţat că a găsit 200.000 de monede bitcoin, pierdute din 2011 într-un portofel digital, în valoare de 116 millioane de dolari. Numărul total al monedelor bitcoin pierdute este de 650.000, conform BBC.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!


Alte stiri din Externe

Ultima oră