Antreprenorul Dragoş Petrescu: Cea mai importantă resursă sunt angajaţii, recomand tuturor din industria HoReCa să îşi păstreze angajaţii şi să folosească facilitatea şomajului tehnic

30 Mar 2020 | scris de M.C.
Antreprenorul Dragoş Petrescu: Cea mai importantă resursă sunt angajaţii, recomand tuturor din industria HoReCa să îşi păstreze angajaţii şi să folosească facilitatea şomajului tehnic

Dragoş Petrescu, fonda­to­rul grupului City Grill, unul dintre cei mai puternici jucători din industria restau­ran­telor, spune că firmele din industria HoReCa trebuie să îşi păstreze anga­jaţii pentru a putea relua activitatea după trecerea crizei, iar o soluţie este aceea de a folosi facilitatea oferită de stat cu privire la indemnizaţia de şomaj tehnic.

În această perioadă, cea mai importantă resursă sunt angajaţii, preci­zează Dragoş Petrescu, în cadrul emisiunii de business ZF 15 minute cu un antreprenor.

Antreprenorul speră la reluarea activităţii în luna iunie şi să funcţioneze cu 50% din capacitatea pe care o avea înaintea începerii crizei, iar până la sfâr­şitul anului se aşteaptă la o recuperare a cifrei de afaceri de 60%.

Dragoş Petrescu spune că în aceas­tă perioadă, companiile din industria HoReCa au nevoie de o reinventare pentru a putea supravieţui, astfel, antre­prenorii trebuie să se focuseze pe linii noi de business precum cateringul instituţional sau livrările la domiciliu.

Fondatorul City Grill afirmă că în urma măsurilor luate de autorităţi pentru stoparea răspândirii corona­virusului, de la închidere pen­tru public a tuturor restaurantelor şi cafe­nelelor, s-a focusat pe trei direcţii noi de busi­ness precum cateringul in­sti­tuţional, livrările către spitale sau fa­brici, li­vrarea către supermarketurile care au componenta de ready-to-meal şi livră­rile la domiciliu.

articolul integral, AICI

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Business

Ultima oră