Ce vor face URȘII? Gardul de sârmă ghimpată la granița sloveno-croată, o amenințare deosebită. Pentru animale

18 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Ce vor face URȘII? Gardul de sârmă ghimpată la granița sloveno-croată, o amenințare deosebită. Pentru animale

Gardul de sârmă ghimpată pe care Slovenia îl instalează la granița cu Croația pentru a controla mai eficient fluxul de migranți din Orientul Mijlociu reprezintă o "mare amenințare" pentru faună, îndeosebi pentru carnivore, a avertizat Fondul Mondial pentru Natură (WWF).

"Nu vrem să minimalizăm tragedia umană din criza migrației, dar trebuie să știm că natura nu cunoaște granițe și că habitatele naturale transfrontaliere sunt deosebit de amenințate" de instalarea gardului, a afirmat Martin Solar, director al WWF pentru Balcani. Gardul, pe care autoritățile slovene au început să îl instaleze în 11 noiembrie, va pune în pericol mai ales animalele carnivore (urși și lupi), care de deplasează pe o zonă vastă de pe teritoriul celor două țări. Oamenii de știință se întreabă ce vor face urșii când ar trebui să se întoarcă la primăvară", scrie WWF într-un comunicat.

Vânătorii locali susțin că animalele sunt cele mai amenințate de gard, mulți cerbi și căprioare murind blocați în sârma ghimpată. Locuitorii din zonele frontaliere din Croația și Slovenia urmează să se adune pentru a protesta împotriva gardului.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră