Un elefant care fumează i-a derutat pe cercetători (VIDEO)

27 Mar 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Un elefant care fumează i-a derutat pe cercetători (VIDEO)

Un clip video, în care elefant sălbatic din India îşi bagă cenuşă în gură şi apoi scoate fum, i-a derutat pe specialiştii în mediul sălbatic din întreaga lume, relatează theweek.co.uk.

Vinay Kumar, cercetător al Societății pentru Conservarea Naturii (WCS), a filmat clipul de 48 de secunde în timpul unei vizite de lucru în pădurea Nagarhole din statul Karnataka, în aprilie 2016. El a declarat pentru BBC că nu a dat publicităţii videoclipul până acum, pentru că nu "și-a dat seama de importanța sa".

Kumar a spus că el și echipa sa au vizitat pădurea dimineața devreme pentru a monitoriza capcanele cu aparat de fotografiat create pentru a captura imagini ale tigrilor. A văzut elefantul femelă abia la 50 m și a început să filmeze cu aparatul de fotografiat.

 

 

Clipul a fost apoi distribuit pe YouTube de WCS și arată cum elefantul lua ceva de jos, din pădure, închidea gura și apoi expira mult fum.

"Ceea ce am văzut în acea zi părea aproape că elefantul fumează", a spus Kumar. Dr. Varun Goswami, cercetător la WCS India și biolog, spune că animalul ar fi încercat să înghită cărbune de lemn. "Se pare că a luat bucăți din pământ, a suflat cenușa de pe ele și a consumat restul".

Potrivit WCS, "cărbunele are proprietăți de legare a toxinelor care îi dă valoarea unui medicament", scrie Daily Telegraph. "De asemenea, poate fi laxativ, dublând astfel utilitatea sa pentru animalele care îl consumă după incendii de pădure, lovituri de trăsnet sau arderi controlate".

Alte stiri din Bizar

Ultima oră