Pansexual, cuvântul care a provocat o "explozie" a căutărilor online în SUA

27 Apr 2018
Pansexual, cuvântul care a provocat o "explozie" a căutărilor online în SUA

Cântăreaţa americană Janelle Monae a afirmat într-un interviu publicat de revista Rolling Stone că este pansexuală. Anunţul a avut drept consecinţă faptul că termenul de "pansexual" a ajuns în topul căutărilor online efectuate joi de utilizatorii de Internet din Statele Unite ale Americii, scrie Le Point.

Mult timp ambiguă în legătură cu sexualitatea ei, vedeta americană - cântăreaţă şi actriţă - renumită pentru costumele ei personalizate asemănătoare fracului, a acordat acest interviu joi, cu o zi înainte de lansarea noului său album.

Cântăreaţa afirmă că s-a considerat iniţial bisexuală, întrucât a avut relaţii atât cu bărbaţi, cât şi cu femei.

Oricât de alambicat ar părea, pansexualitatea sau omnisexualitatea este atracţia sau dorinţa sexuală, iubirea romantică ori atracția emoţională față de persoane de toate felurile, indiferent de gen, naţionalitate, condiţie sociala ori religie, conform specialiştilor.

"Mai târziu, însă, am citit despre pansexualitate şi mi-am spus: 'Acestea sunt lucruri cu care şi eu mă identific'. Sunt deschisă în faţa posibilităţii de a învăţa mai multe lucruri despre cine sunt", a adăugat vedeta americană.

Pe motorul de căutare Google, "pansexual", "definiţia pansexualităţii" şi "Janelle Monae" figurează în topul 5 al celor mai numeroase căutări online realizate joi în Statele Unite.

Potrivit dicţionarului online Merriam-Webster, căutările aferente cuvântului "pansexual" au crescut pe site-ul său cu 11.000%. O persoană pansexuală se caracterizează prin dorinţă sexuală şi atracţie fizică faţă de toţi oamenii, fără să ţină cont de sexul sau genul acestora, precizează autorii dicţionarului menţionat.

Janelle Monae nu este primul artist din lume care a adoptat acest termen. Într-un interviu din 2015, cântăreaţa pop Miley Cyrus s-a declarat o persoană pansexuală.

Vineri, artista americană îşi lansează primul album după o pauză de cinci ani, intitulat "Dirty Computer", un proiect muzical ce a fost produs iniţial de Prince, legendarul artist pop care a murit în aprilie 2016. 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră