La 139 kg i s-a refuzat operația de micșorare a stomacului fiindcă nu e suficient de obez

10 Mai 2016 | scris de Istvan Deak
La 139 kg i s-a refuzat operația de micșorare a stomacului fiindcă nu e suficient de obez

De asta s-a convins și un cetățean britanic. Deși cântărește 139 de kilograme, el a făcut apel la o decizie a justiției care îi refuză, sub pretextul că nu este suficient de obez pentru luarea în evidențele serviciilor de securitate socială în vederea achitării costurilor unei intervenții chirurgicale pentru a-i permite să slăbească.

Tom Condliff, un pensionar în vârstă de 62 de ani, care locuiește în Staffordshire, afirmă că are nevoie de un inel gastric, pentru a-i reduce dimensiunile stomacului și astfel asigurându-i rămânerea în viață, prin slăbire.

Dar National Health Service (NHS) a refuzat să plătească această operație. Potrivit serviciului public de sănătate, masa corporală a pacientului, care este superioară celei de 40, este totuși inferioară limitei de 50 necesare pentru ca NHS să achite costurile operatiei.

Marea Britanie are cea mai ridicată rată a obezității din Europa, cu 24,5% dintre adulți considerați obezi. Media europeană este de 14%. Fost polițist, Tom Condliff a devenit obez din cauza unor medicamente contra diabetului.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră