După 28 de ani de la deces, Dali este exhumat pentru prelevarea de probe necesare efectuării testului ADN!

20 Iul 2017 | scris de Magda Marincovici
După 28 de ani de la deces, Dali este exhumat pentru prelevarea de probe necesare efectuării testului ADN!

Mormântul pictorului suprarealist Salvador Dalí va fi deschis, joi, pentru prelevare de  probe pentru teste ADN, necesare în procesul de paternitate intentat de Maria Pilar Abel, care susţine că este fiica artistului, anunță media din Spania. La finalul lunii iunie, un tribunal a decis exhumarea lui Dali.

Rezultatele ADN ar putea fi eliberate în câteva săptămâni, susține Enrique Blanquez, avocatul lui Pilar Abel.

Dacă rezultatele ADN vor fi favorabile Mariei Pilar Abel, aceasta va putea să ia numele artistului și să intre în posessia unei părți din averea acestuia. Maria

Pilar Abel are 61 de ani și afirmă că mama ei l-ar fi întâlnit pe Salvador Dali la Portilligat, în nordul-estul Spaniei, în casa unor prieteni. 

Deschiderea mormântului unde se odihnește de 28 de ani celebrul artist (11 mai 1904, Figueras, Spania – 23 ianuarie 1989, Figueras) este o operațiune complicată. Ea va avea loc după ora 20,00, când nu mai sunt turiști. Zilnic, aproximativ 4.000 de turiști vizitează Teatre-Musee Dali din Figueras. 
Se va ridica piatra funerară de aproximativ o tonă și jumătate din cripta de sub cupola Theatre-Musee Dali din Figueras, pentru a se  preleva probe din rămășițe osoase și/sau din dinți, direct din mormânt.

Probele vor fi analizate la Institutul de Toxicologie din Madrid. 
Informațiile au fost furnizate, joi, de către Fundación Gala-Salvador Dalí, care gestionează moștenirea artistului.   

 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră