Bărbatul-femeie, care a născut o fetiţă!

10 Iul 2017 | scris de Magda Marincovici
Bărbatul-femeie, care a născut o fetiţă!

Un eveniment ciudat a avut loc în Marea Britanie în urmă cu câteva săptămâni. Hayden Cross, recunoscut în mod legal ca fiind bărbat de trei ani după schimbarea de sex, a născut o fetiţă, Trinity-Leigh, prin cezariană, la data de 16 iunie. Tatăl a luat o pauză de la tranziţia la noul sex şi de la tratamentul hormonal în perioada sarcinii. Acum, speră să termine această perioadă de tranziţie şi să poată face operaţia de extirpare a sânilor şi ovarelor. 

Hayden Cross a încercat să recurgă la metoda congelării ovulelor prin NHS, sistemul de sănătate public britanic, în speranţa că va putea să aibă un copil în viitor. După ce instituţiile abilitate l-au respins, a găsit un donator anonim de spermă pe Facebook şi a rămas însărcinată. 

Anunţul despre această sarcină a declanşat o veritabilă furtună pe reţelele de socializare. A avea copii biologici, întotdeauna a însemnat mult pentru mine. Întotdeauna mi-am dorit să am copii, a declarat Hayden Cross.

Fetiţa s-a născut la spitalul Gloucestershire Royal Hospital. Pe certificatul ei de naştere, domnul Cross este menţionat ca fiind mama fetiţei. În schimb, nu este specificat nimic la rubrica: Tatăl.

Deşi cazul Hayden Cross este rar, nu este unic.

Thomas Beatie, un transexual american, a devenit, în 2008, primul bărbat care a născut. De atunci el este fericitul tată a trei copii.

Şi în septembrie acelaşi an, un cuplu de transexuali ecuadorieni (un bărbat devenit femeie şi o femeie devenită bărbat) este cunoscut ca fiind primul cuplu din America Latină care a primit acceptul de a îngriji un copil
Cei doi nu au făcut trecerea completă de la un sex la altul şi au avut acest copil în mod natural. 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Bizar

Ultima oră