România ar putea trece MAI REPEDE la administrarea celei de-a TREIA doze de vaccin anticoronavirus

21 Sep 2021 | scris de A.V.
România ar putea trece MAI REPEDE la administrarea celei de-a TREIA doze de vaccin anticoronavirus

România ia în calcul administrarea mai devreme a dozei a treia de vaccin anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut de către coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Decizia va fi luată după o ședință din această săptămână.

Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe în România chiar de săptămâna viitoare, „având în vedere situația epidemiologică”, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

O ședință de lucru în cadrul căreia s-ar putea lua o astfel de decizie va avea loc săptămâna aceasta.

Programările pentru cea de-a treia doză de vaccin se vor face prin intermediul platformei de programare, care este în curs de optimizare în acest moment.

Doza a treia nu poate fi administrată mai devreme de 6 luni de la doza a doua. Prioritate la administrarea celei de-a treia doze vor avea persoanele predispuse la forme severe și persoanele care prin natura meseriei au risc sever de infectare, precum personalul medical sau personalul din învățământ.

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.789 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Necesitatea vaccinării cu a treia doză este dată de contagiozitatea foarte mare a noii tulpini indiene Delta, a explicat Valeriu Gheorghiță. În cazul tulpinilor mai vechi nu ar fi fost necesară administrarea celei de-a treia doze după 6 luni, a subliniat președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Printre persoanele care vor avea prioritate la a treia doză se numără:

  • Bolnavii oncologici.
  • Pacienții care au trecut prin transplant.
  • Pacienții cronici – boli pulmonare, cardiovasculare, renale, endocrinologice – diabet zaharat, bolile cronice sub tratament imunosupresor.
  • Pacienții cu imunodeficiențe moderate sau severe.
  • Personalul medical.
  • Angajații din sistemul de învățământ.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră