Dieta, secretul longevității locuitorilor din Creta

19 Iul 2020 | scris de A.V.
Dieta, secretul longevității locuitorilor din Creta

Studiile arată că locuitorii Cretei sunt printre cei mai longevivi europeni. Şi tot studiile spun că. mâncarea pare sa fie secretul lor, notează observatornews.ro.

Preparatele tradiţionale, bazate pe fructe şi legume, stopite din belsug cu ulei de măsline, ceaiurile din plante, culese de pe munte, dar şi rachiul alcatuiesc ceea ce oamenii numesc azi "dieta cretană", adică un stil de viaţă sănătos. 

”Mâncăm zilnic legume, foarte multe fructe, desigur uleiul nostru de măsline o dată sau de două ori pe sătămână folosim peşte şi o dată sau de două ori pe săptămână mâncăm carne. Nu forte des”, explicăKostis Lynperiou, reprezentant turistic Sitia-Creta.

Pe lângă dieta cretană, care îi ajută să fie cei mai longevivi din Europa, faptul că locuitorii Cretei se bucură de soare 300 de zile pe an îi ajută să acumuleze cantități enorme de vitamina D.

Vitamina D, acumulată mai ales prin expunerea pielii la soare, este esenţială pentru sistemul osos, împiedică declanşarea anumitor boli, dar previne şi depresia!

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Life style

Ultima oră