Care este cel mai puternic pașaport din lume. În câte țări se poate intra fără viză cu un pașaport românesc

09 Iul 2020 | scris de I.D.
Care este cel mai puternic pașaport din lume. În câte țări se poate intra fără viză cu un pașaport românesc

Paşapoartele japoneze oferă acces la cel mai mare număr de destinaţii din lume fără viză, potrivit clasamentului Passport Index al firmei britanice de avocatură Henley & Partners, citat miercuri de dpa, preluată de AGERPRES.

Persoanele cu paşaport japonez pot intra în 191 de ţări fără viză sau să primească viză la intrare.

Clasamentul - publicat marţi - se bazează pe datele Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA) şi oferă informaţii despre ce nivel de acces oferă fiecare paşaport şi care sunt vizele necesare pentru diferite ţări.

Paşaportul Singapore se clasează pe locul al doilea, oferind intrarea fără viză în 190 de ţări, urmat de paşapoartele german şi sud-coreean, care oferă accesul în 189 de ţări.

Deţinerea unui paşaport japonez a fost întotdeauna avantajoasă - acesta clasându-se anterior pe locul al doilea. Potrivit guvernului japonez, aceasta reflectă imaginea internaţională bună a ţării ca a treia cea mai mare economie a lumii şi una dintre cele mai sigure ţări.

Clasamentul nu ia în considerare restricţiile actuale de călătorie din cauza pandemiei de coronavirus, care pot avea prioritate în faţa informaţiilor privind vizele.

În timp ce turiştii japonezi sunt printre cei din 14 ţări care din 1 iulie pot intra din nou în UE, restricţiile de intrare sunt încă în vigoare pentru SUA, de exemplu, care se clasează pe locul al şaptelea în index.

În acest clasament, România se află pe locul 17. Cu un pașaport românesc se poate intra fără viză în 172 de țări.

La polul opus, pe ultimele locuri se află Siria, Irak și Afganistan, țări cu al căror pașaport se poate intra fără viză în mai puțin de 30 de țări.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră