Bacalaureat 2020: trei sesiuni de examene pentru a asigura participarea tuturor elevilor în condiții de maximă siguranță

02 Iun 2020 | scris de A.A.
Bacalaureat 2020: trei sesiuni de examene pentru a asigura participarea tuturor elevilor în condiții de maximă siguranță

După anunțul ministrului Educației, Monica Anisie, cu privire la cele două sesiuni de susținere a Bacalaureatului din 2020, mai multe voci au susținut problemele cu care s-ar putea confrunta elevii depistați cu o temperatură mai mare de 37,3 grade cărora nu li se va permite participarea în prima sesiune.

Acești ar trebui să aștepte sesiunea de toamnă pentru a susține examenele și ar pierde șansa de a participa la admiterea la facultate. Dacă pentru Examenele Naționale susținute de elevii claselor a XVIII au fost propuse două sesiuni de susținere la doar două săptămâni, elevii absolvenți ai ciclului liceal ar fi trebui să aștepte câteva luni pentru a putea relua examenele.

O sesiune specială a examenului de Bacalaureat 2020 ar putea fi organizată în luna iulie pentru elevii care nu pot fi primiți în sălile de examen, la prima sesiune, din cauză că au temperatura mai mare de 37,3 grade sau nu se pot prezenta din alte motive de sănătate. Anunțul a fost făcut luni de ministrul sănățății, Nelu Tătaru, la Europa FM.

Premierul Ludovic Orban a confirmat, luni seara, la Digi24, că a avut această discuție cu ministrul Educației, Monica Anisie, și că și-a dat acordul pentru o astfel de propunere. El a arătat că și în cazul Evaluării Naționale se face anul acesta o sesiune specială la două săpătămâni după susținerea primelor examene și i se pare corect ca și pentru Bacalaureat elevii să primească aceeași șansă.

Pe de altă parte, în cazul absolvenților de clasa a XII-a, premierul spune că s-a luat în calcul și faptul că o parte dintre elevi au de susținut și admiterea la faculate.

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației trebuie să se pună de acord, astfel încât să se organizeze foarte bine - din punct de vedere sanitar și logistic - noua sesiune de bacalaureat. Ludovic Orban a arătat că practic trebuie organizate într-un interval scurt de timp trei sesiuni de bacalaureat și este nevoie nu numai de igienizare, ci și de asigurarea numărului de cadre didactice necesare.

„E bine să anunți din timp, dar în cazul de față nu creează probleme copiilor, dimpotrivă” - a răspuns premierul criticilor care îl acuză că sunt luate decizii pe ultima sută de metri, abia după ce apar controverse în spațiul public.

Ministrul Sănătății i-a declarat gazetarului Cristian Tudor Popescu că s-a renuntat la ideea ca acești elevi cu probleme medicale să fie chemați să dea BAC-ul în toamnă, odată cu cei care au picat examenul în sesiunea de vară.

Sesiunea specială pentru elevii cu probleme de sănătate ar putea fi organizată începând cu 6 iulie. Deocamdată este o propunere pe care o discută autoritățile, dar probabil în maximum două zile va veni și anunțul oficial, pe care îl va face Ministerul Educației, a spus Nelu Tătaru.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră