Nou focar de coronavirus în rândul cadrelor medicale din Suceava

18 Mai 2020 | scris de A.A.
Nou focar de coronavirus în rândul cadrelor medicale din Suceava

Pandemia de coronavirus din județul Suceava nu a fost încă ținută sub control. În urma testelor obligatorii pentru toate cadrele medicale din spitale, s-au depistat noi cazuri pozitive.

Spitalul Municipal Rădăuți, singurul care rezistase cu brio pandemiei de coronavirus, a primit o puternică lovitură în această dimineață. 23 de cadre medicale din cele 132 care au fost testate au fost confirmate cu COVID-19 și astăzi vor fi internate în Secția de Boli Infecțioase. Este vorba de medici, asistente, infirmiere și brancardieri, cei mai mulți dintre ei de la Secțiile ATI și Chirurgie, precizează Monitorul de Suceava.

Majoritatea celor infectați sunt asimptomatici și nu prezintă forme severe de boală.

Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, a declarat pentru ”Monitorul de Suceava” că suspiciunea sa este că infectarea s-a produs de la pacienți care au fost direcționați de la alte spitale din județ și care nu au fost testați.

”Ceea ce preconizam s-a întâmplat. Nu puteam rezista singuri, în fața avalanșei de cazuri care ne erau trimise din județ drept urgențe operatorii, deși unele nu aveau acest statut. Vreau să mulțumesc conducerii DSP Suceava pentru sprijinul acordat în vederea păstrării unui spital curat și sigur pentru pacienții noștri. Acțiunea de mare anvergură la care s-au înhămat și care înțelegem și noi că implică un mare efort din partea colegilor din DSP ne va ajuta să izolăm în mod prompt eventualul personal asimptomatic. Noi am fost alături de DSP în lupta pentru stăvilirea acestei pandemii și am încercat să le ușurăm munca, testând toți pacienții care sunt internați în spital”, a precizat Traian Andronachi.

Acesta a solicitat testarea tuturor cadrelor medicale din Spitalul Municipal Rădăuți, cu speranța ca numărul cazurilor care vor apărea să nu fie foarte mare.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili modul în care s-a produs îmbolnăvirea celor 23 de cadre medicale. Între timp, a fost modificat graficul de gărzi și ture, iar acesta a fost comunicat DSP.

În afara persoanelor confirmate cu noul coronavirus luni dimineață, de la începutul crizei sanitare, în Spitalul Municipal Rădăuți s-au mai îmbolnăvit alte 27 de cadre medicale, în perioade de timp diferite. În total, în acest spital lucrează 600 de cadre medicale.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră