O mamă singură din Kenya șochează o întreagă lume: a pus pietre la fiert în încercarea de a păcăli copiii săi care plângeau de foame

01 Mai 2020 | scris de A.A.
O mamă singură din Kenya șochează o întreagă lume: a pus pietre la fiert în încercarea de a păcăli copiii săi care plângeau de foame

Peninah Bahati Kitsao, femeia care locuiește în Mombasa a pus pietre la foc pentru a îi face pe copiii ei să creadă că urmează să le pună masa pentru a îi opri din plâns și a îi calma, precizează BBC News.

Ea și-a pierdut toate sursele de venit din cauza măsurilor de restricție și distanțare socială și nu a mai avut cu ce să-i hrănească pe cei opt copii ai săi. Kitsao care lucra ca spălătoreasă în satul ei, a rămas fără lucru din cauza restricțiilor impuse și măsurilor de distanțare socială.

Una dintre vecinele sale, șocate de povestea femeii, a alertat presa cu privire la supliciul ei. După ce a fost intervievată de o televiziune kenyană, văduvă a primit bani de la sute de kenyeni impresionați de povestea ei și a familiei sale.

Kitsao, care nu știe să scrie și să citească și care locuiește într-o locuință fără apă curentă și fără electricite a descris generozitatea concetățenilor ei drept un miracol.

„Nu am crezut că kenyenii pot fi atât de afectuoși. Am primit telefoane din toată țara, oamenii m-au întrebat cum mă pot ajuta”, a spus ea unui site local de știri. Ea a mai spus că cei opt copii ai săi nu au putut fi păcăliți prea mult timp de tactica sa.

„Mi-au spus că știu că îi mint, însă nu am putut să facă nimic pentru că nu aveam nimic de mâncare să le dau”, a mai spus Kitsao.

Ca parte a unor măsuri de ajutorare a celor mai vulnerabili în contextul crizei actuale, guvernul kenyan a lansat un program de hrănire. Măsurile guvernului nu au ajuns încă și la Kitsao, al cărei soț a fost ucis anul trecut.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră