Monica Anisie: Examenele Naționale s-ar putea susține în luna iulie

07 Apr 2020 | scris de A.A.
Monica Anisie: Examenele Naționale s-ar putea susține în luna iulie

Reluarea cursurilor în școli va avea loc după încetarea stării de urgență, nepătând fi precizată o dată exactă, iar probele scrise la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 ar putea fi organizate în luna iulie. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că programa pentru examenele naționale nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.

„Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România, precum și de măsurile comunicate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor ca elevii, studenții și cadrele didacțice să fie în siguranță”, a precizat Anisie.

Ministrul Educației a mai spus că situația școlară se va încheia cu minimum două note la care se adaugă nota din teză acolo unde este cazul.

Totodată, admiterea la facultate se va organiza după susținerea examenului de bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat după examenul de lincență sau disertație.

„Toate aceste măsuri pe care le-am luat împreună cu partenerii educaționali pot suferi modificări în funcție de hotărârile pe care le va lua Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a mai spus Anisie, preluată de Hotnews.
 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră